Vintern – en härlig tid för sport

I vårt land älskar vi att prata om vädret. Vi älskar att klaga på vädret. Fyra årstider utgör året här i vårt nordliga land. Årstider som alltmer verkar börja gå in i varandra. Alla årstiderna har sin tjusning. Vintern har sannerligen sin tjusning, inte minst med de vintersporter som följer med vintern.

Att ha riktig vinter full av snö och minusgrader, är inte självklart överallt i världen. I Kina har man löst detta genom att bygga världens största skidanläggning inomhus. Även om vintern i Sverige kan vara opålitlig, alltifrån smällkall, till grå och slaskig, så brukar man kunna räkna med riktig vinter i alla fall i de norra delarna.

Utöver skidåkning så är ishockey en av våra viktiga viktiga vintersporter. I år gick ishockey-VM av stapeln igen. Den här gången var Slovakien värdar för denna stora, och för många, viktiga happening. Många timmar och mycket pengar läggs in i detta. Lagen måste vara i toppform. Slovakien som värdar måste se till att det finns fina fräscha arenor, boende till alla lag och alla tillresande åskådare. Värdarna vill givetvis visa upp sig från sin bästa sida. Så stora summor brukar läggas på att putsa och polera de områden där spelen kommer ta plats.

Vinnare i årets ishockey-VM blev vårt grannland, Finland. I Sverige bor många som härstammar från Finland, både i första-, andra-, och tredje-, generation. Så det firades mycket både i Sverige och i Finland, vilket man givetvis ska göra. Att fira när landslaget kommer i topp tre i ett världsmästerskap hör till.

Det är inte för sent för att fira detta, för de som så önskar. Varför inte ställa till med maskerad-party och klä ut sig till olika ishockey-spelare? Eller styra någon annan typ av temafest för att fira segern. Mycket tips och tillbehör till festen kan man finna hos partykungen.se för att nämna ett exempel. Viktigare än rätt teman och tillbehör är att man firar med sina nära och kära.

Att få vara de som rapporterar från de olika stora mästerskap som sker under vintern är en stor business. I år förlorade SVT:s Vinterstudion rättigheterna till längd och alpint.

Så njut av vintern och de olika vintersporter som erbjuds. Att bara ge sig ut på en långskridskofärd kan vara vintersport nog så väl. Eller varför inte ge sig ut på långskidor i något av alla de spår som finns. Många av oss behöver motionen då många arbeten nuförtiden innebär bra mycket mer stillasittande än vad som egentligen är bra för våra kroppar. Vad är väl skönare än att ge sig ut på ett härligt motionspass utomhus och sedan komma hem på kvällen och ta ett varmt bad eller dusch och sätta sig med något gott att äta och sätta på sin favoritfilm eller favoritserie. Det är en väldigt härlig känsla.