Välkommen!

Här kommer du kunna läsa om ett förbund som organiserar olika typer av aktiviteter på is, framförallt isjakt och skridskosegling. Inom förbundet finns många olika klubbar som i sin tur tävlar i olika serier och turneringar som organiseras härifrån. Förbundet tillhandahåller uteplatser och isrinkar inomhus där klubbarna inom förbundet kan både tävla och träna. Även privatpersoner utanför klubbarna kan höra av sig för tidshyrning för att antingen träna på riktigt eller bara prova på aktiviteterna inom organisationen av rent intresse. Huvuduppgiften för förbundet är att främja issport och göra det tillgängligt för alla.

  • Skridskosegling

Detta är en av sektionerna i förbundet. Skridskosegling är helt enkelt segling på is med skridskor på fötterna. Olika typer av segel används för detta och mer detaljer om dessa segel och sporten i största allmänhet hittar du på sidan “Skridskosegling”.

  • Isjakt

Detta är den andra sektionen i förbundet. Isjakt eller isjaktssegling är också segling på is. Till skillnad från skridskosegling så används en sorts farkost som transport istället för dina fötter. På farkosten fästs så kallade medar som används som skridskor för farkosten. Även här används olika typer av segel. Mer om isjakt hittar du på sidan “Isjakt”.

Förbundet har funnits i många år och fortsätter att leverera och att hålla liv i dessa issporter. På denna webbsida hittar du bland annat detaljerad information om utförandet av dessa olika sporter, sporternas historia och information om olika typer av utrustning som används vid utförande av dessa aktiviteter. Om du är helt ny på sidan och inte vet så mycket om detta så kanske ett nytt intresse kan skapas genom att läsa igenom informationen eller så kanske du redan är erfaren och kan lära dig något nytt.