Vintersport och hygien

Oavsett vilken sorts vintersport du utför är det till din fördel om du tänker på hygienen. Det är viktigt att du gör rent händerna för att minska risken för smittspridning och bakterier. Men det är också bra att tänka på att hålla sig ren för att du ska trivas att vara bland andra människor och att du själv känner dig fräsch.

Använd handsprit

Ett av de bästa och mest effektiva sätten att göra rent händerna är med hjälp av handsprit. Det finns flera olika varianter av handsprit. Har du ett företag kan handsprit med tryck vara ett bra alternativ då du kan trycka upp företagets logga på handspriten och ha med dig i väskan eller fickan. Du kan också köpa på dig ett lager handsprit och dela ut till dina lagkamrater eller andra du möter när du utför någon vintersport eller tränar.

Fördelen med handsprit är att det finns flera storlekar av dem. Det gör att du kan bära med dig handspriten och få rent händerna även där det inte finns tillgång till tvål och vatten. De kan ha olika dofter och du kan prova dig fram för att hitta en doft du gillar.

En annan variant av handsprit är gel, vilket är ungefär samma sak men konsistensen är tjockare.

dotmag